Debuutprijs 2012 voor Filip Rogiers


De Debuutprijs 2012, uitgereikt aan het beste literaire debuut van een Vlaamse auteur, gaat dit jaar naar Filip Rogiers (°1966) voor zijn verhalenbundel "Nauwelijks lichaam" (uitg. De Bezige Bij). Op 30 oktober 2012 zal Rogiers tijdens de vooropening van de Boekenbeurs de prijs ter waarde van € 6.200 in ontvangst nemen.

De jury selecteerde veertien boeken uit een waaier van genres, maar koos uiteindelijk voor de verhalenbundel van Rogiers. Daarin verwoordt de auteur "in prachtig Nederlands" hoe kleine levensdrama’s van normale mensen "soms grote drama’s in een kleine wereld worden," aldus de jury. Bovendien deed het de jury plezier dat Rogiers "het literair wat veronachtzaamde kortverhaal met verve nieuw leven inblaast". Als runner-up noemde de jury in haar verslag "Vurige tong" van Ann De Craemer. Het volledige juryverslag kun je hier nalezen.

In de publiekspoll die Boek.be recent lanceerde, lieten 762 mensen hun stem horen. Het werd het een nek-aan-nek race tussen Annelies Beck met "Over het kanaal", Hilda Schalck met "Duizendkind" en Johan Leys met "Enkeling". "Duizendkind" van Hilda Schalck (uitg. De Geus) haalde nipt de eerste plaats.

(via: boek.be)

Meer info: www.boek.be

0 reacties:

Een reactie posten