Expo 'Lang lang geleden...'


In de expo "Lang lang geleden..." duiken de bewoners van het Kortrijkse Zorghotel Heilig Hart in een archief van foto's en andere materialen die hen terug doen denken aan de tijd van toen. Ze vertellen welke herinneringen bepaalde foto's bij hen oproepen en hoe de wereld er toen uit zag. Maar hoe verandert die wereld als je die zelfde foto's voorlegt aan een kind? Zijn er gelijknissen? Of helemaal niet?

De tentoonstelling wordt begeleid met authentieke muziek uit de jaren '30, '40 en '50, geplukt uit de rijke vinylcollectie van de Kortrijkse bib.

"Lang lang geleden..." maakt deel uit van het uitgebreide programma van "Wij, Varkenland", een creatief onderzoek naar identiteit in West-Vlaanderen in opdracht van de provincie en onder leiding van theatermaker Lucas De Man en filmmaker Gilles Coulier. Zij voerden de voorbije maanden onderzoek in 8 West-Vlaamse gemeenten. In november wordt onderzoek gepresenteerd in de 3 steden van de organiserende kunstencentra: Kortrijk, Oostende en Brugge.

Wij, Varkenland landt van vrijdag 9 november 2012 t.e.m. 11 november 2012 in Kortrijk en slingert zich een weg van de gloednieuwe Budafabriek tot in K in Kortrijk. Het volledig programma vind je op www.wijvarkenland.be of haal de folder in alle Kortrijkse cultuurhuizen.

Tentoonstelling "Lang lang geleden..." - 10.11.12 (14u-19u) en 11.11.12 (11u-16u), loopt nadien verder t.e.m. 01.12.11 - Zorghotel Heilig Hart, Budastraat, Kortrijk - Meer info: www.wijvarkenland.be

0 reacties:

Een reactie posten