Verkiezingen 2012: oefen nog tot 5 oktober in de bib!Op 14 oktober kiest Vlaanderen een nieuwe gemeenteraad en een nieuwe provincieraad. De Kortrijkse gemeenteraad heeft op 2 april 2012 beslist om de verkiezingen in Kortrijk elektronisch te laten verlopen. Het gaat om een eenvoudig en gebruiksvriendelijk stemsysteem. De stemcomputers worden in bruikleen door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld.

Wil je oefenen met het elektronisch stemmen? Dan kun je op diverse locaties in de stad van 3 september t.e.m. 5 oktober oefenen op een 20-tal oefencomputers. Je kunt er terecht tijdens de openingsuren. Wil je in groep oefenen met de stemcomputers? Maak dan een afspraak met het educatief team van de bib via bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00.

In de centrale bibliotheek kun je oefenen op negen stemcomputers. Deze vind je op het gelijkvloers en de eerste verdieping (overloop en Oranje zaal). Je kunt ook terecht in de Kortrijkse buurtbibliotheken waar telkens een oefencomputer is voorzien.

Een volledig overzicht van alle locaties vind je hier (pdf, 75kb).

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.kortrijk.be/verkiezingen

1 opmerking: