Bib Web Awards 2012: 4de plaats voor de bib, zilver voor stadsarchief Kortrijk en bibliotheek Howest!

Op maandagavond 10 december 2012, werden in het CVO VSPW Gent de Bib Web Awards 2012 uitgereikt. Dit zijn prijzen voor websites en toepassingen die uitgaan van de Vlaamse bibliotheek-, documentatie- en informatiesector. De cursisten van het graduaat BDI-kunde selecteerden voor 11 categorieën telkens een longlist van 10 genomineerden. Een combinatie van publieksstemmen (50%) en vakjury (25% + 25% cursisten) bepaalde het eindresultaat.

De Kortrijkse bib werd voor deze tweede editie met haar blog genomineerd in de categorie "E-talage: beste etalage op het web". Na een spannende voorronde haalde de bib de top-vijf van de shortlist. De bib landde uiteindelijk op de vierde plaats!

De definitieve uitslag van de categorie "E-talage: beste etalage op het web":
  1. Luisterpuntbibliotheek
  2. Openbare bibliotheek Houthalen-Helchteren
  3. Openbare bibliotheek Halle
  4. Openbare bibliotheek Kortrijk
  5. Bibliotheken Hogeschool Gent
Onze collega's van het stadsarchief van Kortrijk mochten met hun blog de tweede prijs in ontvangst nemen in de categorie "The specials". Ook de bibliotheek Howest viel in de prijzen met de tweede prijs in de categorie "Schools & tools". Van harte gefeliciteerd!

Verder werd de Prijs van de Bibliotheekschool 2012 uitgereikt aan Bib Bornems Digigids (categorie: "Vree mediawijs"), ging de Prijs van de Vakjury 2012 naar Boekentoren UGent (categorie "Schools & tools") en behaalde de "Ik haat lezen" campagne (categorie: "Let's go viral") van de Luisterpuntbibliotheek de Publieksprijs 2012.

Meer info en foto's: bibwa2012.blogspot.comwww.twitter.com/bibwa2012www.facebook.com/bibwa2012

0 reacties:

Een reactie posten