MOMA roept gameklassiekers uit tot kunst

Vanaf maart 2013 zijn veertien gameklassiekers permanent te zien in in de Philip Johnson Galleries in het Modern Museum of Art (MOMA) in New York. De veertien titels zijn het eerste deel van een reeks aankopen. In de nabije toekomst worden nog eens een veertigtal titels aangekocht die deel uit zullen maken van een nieuwe categorie van kunstwerken in de collecties van het MOMA. In deze eerste lichting "game classics" bevinden zich zowel oudere als recentere titels, een oplijsting:
Meer informatie, de motivatie van de curatoren en een kunsthistorische beschrijving van deze gameklassiekers kun je op de website van het MOMA vinden.

Ook kunstkenner Jan Hoet liet zich onlangs positief uit over de nieuwe aanwinsten en de visie van het MOMA: "We leven in een narratieve maatschappij. Mensen willen verhalen. Bij games worden mensen verplicht actief mee te denken met het werk. In de arte povera en de minimal kunst was dat ook al zo. Trouwens wat is kunst? Alles wat meehelpt onze maatschappij te veranderen".

In Kortrijkse bib kun je al jaren games, als volwaardig cultuurproduct, ontlenen, helemaal gratis. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

(via: The Escapist Magazine)

0 reacties:

Een reactie posten