Spike VGA Awards 2012: de winnaars


 Dit weekend ging de 10de editie van de Spike Video Game Awards door in de Sony Pictures Studios in Culver City, Californië. Deze Amerikaanse videogame prijzen zijn het grootste, jaarlijkse videogame evenement ter wereld en worden door Spike TV sinds 2003 elk jaar uitgereikt aan de beste computer- en videospellen van het afgelopen jaar. De VGA's werden dit jaar voor de vierde keer gepresenteerd door de acteur Samuel L. Jackson.

De lijst van genomineerde spellen en de diverse categorieën wordt elk jaar samengesteld door een groep videospeljournalisten van o.a. Entertainment Weekly, USA Today, Kotaku, GameSpot, IGN, Game Informer, Penny Arcade, Joystiq en WIRED. Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de VGA's werd ook een "Game of the decade" ("game van het decennium") prijs uitgereikt. Zoals elk jaar gingen konden gamers via het evenement exclusieve previews zien van enkele aangekondigde en onaangekondigde topgames.

Grote winnaar van dit jaar was het episodische horror point-and-click avontuur "The Walking Dead: the game" (Playstation 3, Xbox 360, PC/Mac en IOS), ontwikkeld en uitgegeven door Telltale Games, dat werd verkozen tot "Game of the Year". Het spel won ook in de categorieën "Studio of the year", "Best adapted game", "Best Performance by a Human Female" en "Best downloadable game".

De nieuwe "Game of the decade" prijs ging naar de iconische first-person shooter "Half-Life 2" van ontwikkelaar Valve Corporation. Het gamepersonnage van het jaar ("Game character of the year") werd de robot "Claptrap" uit de game "Borderlands 2", dat ook won in de categorie "Best shooter". In de categorie "Best independent game" won "Journey" van de Amerikaanse indie ontwikkelaar Thatgamecompany. In november maakte de Kortrijkse bib over deze game nog een expo. "Best song" in een game ging naar de singer-songwriter Beck voor zijn nummer "Cities" voor de game "Sound Shapes".

Een overzicht van alle winnende en genomineerde games in alle categoriëen kun je vinden op de website van de Spike VGA Awards.

Meer info: www.spike.com

0 reacties:

Een reactie posten