Vlaamse Rap Awards 2012

Onlangs vond de allereerste editie van de Vlaamse Rap Awards plaats tijdens het 'Rad Van Tong'-festival in het Casino van Sint-Niklaas. De organisatoren willen hiermee de Vlaamse hiphopwereld een 'boost' geven en wat meer onder de aandacht brengen.

De Rookie of the Year-award was voor Slongs Dievanongs, de award voor beste mixtape/EP ging naar Halve Neuro voor de song Half en half.
Maar de belangrijkste prijs - die voor Beste Artiest - werd verrassend maar verdiend gewonnen door Baadasssss (Roeland Horré). De Kortrijkzaan was nog niet zo lang geleden één van de gastrappers van het tv-programma In de Mix.  Ondanks deze erkenning is hij echter niet van plan om veel solo-optredens te verzorgen, hij doet dat veel liever met NTrek, de groep die hij samen vormt met Dieter Meeuws en Bruno Bouvet.
Ik was heel trots op de nominatie, maar heb eigenlijk nooit geloofd dat ik zou winnen. Ik ben natuurlijk wel heel blij. Het zou mooi zijn mocht deze Award deuren openen voor nog meer optredens. [...] Het is niet mijn ambitie om helemaal bovenaan de hitlijsten te staan. Het mag natuurlijk; maar ik wil vooral zoveel mogelijk mensen bereiken. Ik streef er naar om mijn liefde voor muziek over te brengen naar het publiek. Ik vind het ook fantastisch om mensen die vooroordelen hebben tegenover mijn genre, tijdens een optreden te laten horen hoe goed rap wel niet kan zijn.
Roeland  Horré
Een overzicht van alle winnaars van de Vlaamse Rap Awards 2012 vind je hier terug.

0 reacties:

Een reactie posten