Kinderuniversiteit Kortrijk: Licht in het donker

Op zondag 24 maart organiseert Howest voor de allereerste keer een Kinderuniversiteit Kortrijk voor alle kinderen tussen 9 en 12 jaar. Zo'n kinderuniversiteit is er voor nieuwsgierige aagjes die wel eens willen weten hoe het er in het hoger onderwijs aan toe gaat. De kinderen zijn voor heel eventjes student en krijgen een boeiend hoorcollege zoals de 'echte' studenten en werken daarna samen in één van de vier toffe workshops. Na afloop ... krijgt iedereen een diploma!

Het hoorcollege voor de kids heeft als onderwerp 'Licht in het donker'. Licht is (bijna) overal, gelukkig maar, want we kunnen eigenlijk niet zonder. Maar weet jij eigenlijk wat licht precies is? Is dat iets wat er zomaar is, of zijn het piepkleine deeltjes? En licht, gaat dat oneindig snel?

Er werd ook een 'ouderprogramma' uitgewerkt, speciaal voor de mama's en papa's, grote broers en zussen, tantes, nonkels, ... Zij kunnen de boeiende fysicatentoonstelling 'Brainstormen in Brussel: 100 jaar Solvayraden' bezoeken onder begeleiding van twee gidsen.

Kinderuniversiteit Kortrijk | campus Graaf Karel de Goedelaan, 8500 Kortrijk | gratis | inschrijven via http://tiny.cc/KinderuniversiteitK (beperkte plaatsen!) | www.kinderuniversiteit.be/

0 reacties:

Een reactie posten