Erfgoeddag 2013 in Kortrijk

Met "Stop de tijd!wil Erfgoeddag in 2013 aandacht schenken aan het concept tijd. Op zondag 21 april 2013 gunnen meer dan 500 Vlaamse en Brusselse erfgoedorganisaties je een blik achter de schermen. Daar leveren erfgoedwerkers immers grote inspanningen om ervoor te zorgen dat cultureel en immaterieel erfgoed de tand des tijds kunnen doorstaan. Daarnaast bieden ze je die dag ook stof tot nadenken over het gegeven tijd in het verleden. Wat is tijd? Hoe maten onze voorouders tijd? Bestond er vroeger ook vrije tijd? En wat doet de roze bril van de nostalgie met onze kijk op het verleden? Het volledige programma vind je op www.erfgoeddag.be

Ook in Kortrijk kan je op Erfgoeddag een duik nemen in het verleden. Op zondag 21 april kan je van 10u tot 18u terecht in de Kortrijkse Schouwburg, het Rijksarchief, het Stadsarchief, het Broelmuseum, het Begijnhof en het Baggaertshof.  Dé blikvanger wordt ongetwijfeld het 100 jaar oude theaterdecor Palais Romain, dat dankzij restauratiewerken in volle glorie werd hersteld. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten in de binnenstad.

Ook de bibliotheek levert een bijdrage met de verrassende tentoonstelling "Lang lang geleden…". In deze expo blikken bewoners van het Kortrijkse Zorghotel Heilig Hart terug op de tijd van toen aan de hand van opmerkelijke oude foto. Ze vertellen welke herinneringen bepaalde foto’s bij hen oproepen en hoe de wereld er toen uitzag. Maar hoe verandert die wereld als je diezelfde foto’s voorlegt aan een kind? Zijn er gelijkenissen? Of helemaal niet? Deze tentoonstelling werd samengesteld naar aanleiding van het project "Wij, Varkenland". Wie de expo toen niet kon meepikken, krijgt op Erfgoeddag dus een tweede kans.

Je kan de tentoonstelling "Lang lang geleden…" op zondag 21 april 2013 bekijken in het Erfgoedhuis. Dit kan doorlopend van 10u tot 18u. De expo is gratis toegankelijk.

Erfgoeddag Stop de tijd! – 21.04.2013 (10u-18u) – op verschillende locaties in de Kortrijkse binnenstad - Meer info: www.geheugenvankortrijk.be/nieuws/erfgoeddag-stop-de-tijd

0 reacties:

Een reactie posten