'Ten' beste album in Stubru's 'De Album 100'

"Ten" van de Amerikaanse rockgroep Pearl Jam is het beste album ooit volgens de luisteraars van Studio Brussel. Dat werd traditioneel beslist op Hemelvaartsdag tijdens het programma "De album 100". De groep onder leiding van frontman Eddie Vedder bleef net als vorig jaar Nirvana met "Nevermind" voor. "Songs for the deaf" van Queens Of The Stone Age vervolledigt de top 3.

"Ten", het debuutalbum van Pearl Jam maakte in de jaren ‘90 veel furore. Miljoenen platen gingen over de toonbank. Bekende nummers zoals "Alive", "Even Flow", "Jeremy" en "Oceans" zijn er op terug te vinden.

Pearl Jam en Nirvana voeren al jaren aan een stuk strijd om de eerste plaats, dus was het weer uitkijken naar de sterkste stijgers -en dalers. Dit jaar was "Entropology" van de Belgische band School is Cool de sterkste stijger. "The Seldom Seen Kid" van Elbow dan weer de sterkste daler.

De beste Belgische groep in de lijst overigens was dEUS met "Worst case scenario", het album haalde een 16e plaats. In totaal staan er slechts vijf Belgische albums in de top 100.


Lees de volledige top 100 na op de website van Studio Brussel.

Je vindt al deze albums terug in de uitgebreide muziekcollecties van de Kortrijkse bibliotheek. Raadpleeg hiervoor de online catalogus.

Meer info: www.stubru.be/programmas/album100/dealbum100van2013

0 reacties:

Een reactie posten