Gouden Potlood 2013 voor Philippe Delaby

Sinds 1985 wordt er jaarlijks op het Stripfestival Middelkerke een ereprijs uitgereikt. Het Gouden Potlood is dan een vaste waarde in het Vlaamse striplandschap waarmee tekenaars erkend worden om hun verdiensten. De jury heeft oog voor alle aspecten van de strip, ook de verkoopcijfers.

Dit jaar werd het Gouden Potlood toegekend aan Philippe Delaby, bekend van de historische stripreeks Murena. De Rookie Award, prijs voor de beste nieuwkomer, ging naar Bruno De Roover en z'n stripreeks Café Cowala.

Beide awards werden uitgereikt tijdens de 27e editie van het stripfestival (18 juli - 4 augustus) dat dit jaar een eerbetoon bracht aan Willy Vandersteen.
Ik heb een veeleer atypisch parcours afgelegd. Het succes is beetje bij beetje gekomen, nadat ik eerst vooral korte verhalen tekende. [...] Murena is toch vrij gedurfd op erotisch vlak. In het najaar verschijnt er een speciale versie waarin dat aspect nog explicieter behandeld wordt. Er wordt ook uitleg geven over erotiek in het oude Rome.
Philippe Delaby over 'Murena'
www.stripbdmiddelkerke.be | www.facebook.com/bruno.deroover | www.delaby-bd.be | Philippe Delaby in onze collectie | Bruno De Roover in onze collectie
foto: www.stripbdmiddelkerke.be

0 reacties:

Een reactie posten