Help Quindo de Gastvrije Award winnen

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zoekt verenigingen die gastvrije initiatieven organiseren voor asielzoekers en vluchtelingen. Zij maken kans op de Gastvrije Award en 1000 euro. Je kan jongerenradio Quindo helpen de wedstrijd te winnen door te stemmen.

Iedereen is welkom om mee te werken bij Quindo, ongeacht voorkennis, ambitie of afkomst. Want Quindo wil een straffe radio zijn voor alle jongeren die in Kortrijk wonen, niet alleen mediastudenten, muzikanten of de culturele bovenlaag. Daarom worden er heel veel workshops aangeboden aan kwetsbare jongeren: allochtonen, jeugddelinquenten, buso-leerlingen, psychiatrische patiënten, OKAN-klassen, kinderen uit probleemsituaties… Het workshopaanbod is uitgewerkt op maat van Nederlandstaligen en Engelstaligen.

Dit jaar staat er ook een sociaal radioproject in de steigers in samenwerking met jongeren uit Sarajevo en Belgrado.

Een stem geven

Via het maken van onder andere radioprogramma’s wil Quindo een stem geven aan de stemlozen. Uniek is dat de jongeren alles zelf bepalen: van de inhoud en muzieksamenstelling van het programma, tot de radioreportages, techniek, presentatie, video en promotie ervan. 'Empowerment' is hierbij het sleutelwoord.

Radio Respect

Via een recent project dat de naam "Radio Respect" kreeg, werd gemerkt hoe kwetsbare jongeren niet alleen een beter zelfbeeld, maar ook een pak sociale vaardigheden kunnen bijgebracht worden aan de hand van mediaworkshops. Het was een schot in de roos dat heel veel weerklank kreeg bij de jongeren zelf, de meewerkende school, de media en ook bij de "gewone" Quindo-vrijwilliger zelf.

Quindo wil zijn sociale en maatschappelijke opdracht waarmaken door kwetsbare jongeren te blijven betrekken in zijn werking. Het winnen van de Gastvrije Award zou voor onze vrijwillige medewerkers een grote erkenning betekenen voor de vele uren engagement die ze investeren in het mediawijs maken van alle soorten jongeren.

Hoe kan je stemmen?

Wil je een stem uit te brengen op dit project? Dat kan eenvoudig via deze stemknop. Likes via Facebook tellen niet mee als stemmen. Gelieve dus via de link te stemmen. Dat duurt amper een minuut!

Meer info: www.gastvrijegemeente.be

0 reacties:

Een reactie posten