Allez Eddy! verkozen tot beste kinderfilm

Allez, Eddy! van regisseur Gert Embrechts is in Tsjechië bekroond door de Internationale Jury van Juniorfest, een Internationaal Kinder- en Jeugdfilmfestival, met de Prijs voor Beste Film voor Jonge Kinderen. Dit werd tijdens de slotceremonie bekend gemaakt.  Eerder deze maand had de film van Embrechts ook al de prijs voor Beste Internationale Jeugdfilm in Brazilië gewonnen.

Het Internationaal Kinder- en Jeugdfilmfestival Juniorfest is een groeiend, jong festival dat dit jaar zo’n 11.000 bezoekers wist te trekken. Op het programma staan de beste kinder- en jeugdfilms uit Europa terug.

Het verhaal van Allez, Eddy! speelt zich af in 1975, het tijdperk waarin elke jongetje ervan droomde Eddy Merckx te worden. Ook Freddy, het elfjarige lokale wielertalent en zoon van een lokale slager. De komst van de eerste supermarkt in het dorp vormt een bedreiging voor de slagerij. Maar Freddy denkt daar anders over, want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar mag Eddy Merckx ontmoeten en dus schrijft Freddy zich stiekem in, waardoor een hele nieuwe wereld voor hem opengaat.

Bekijk hieronder de trailer:Meer info: www.allezeddy.be

0 reacties:

Een reactie posten