Bib Tipt: Man over boek (aflevering 1)


Vanaf vanavond gaat een nieuwe reeks van start op Canvas: Man over boek. Stijn Van de Voorde gaat in zes afleveringen op zoek naar het mysterie en de kracht van boeken. Hij verkent de wereld van de boeken met volle overgave en ontdekt tal van verrassende verhalen. Op zijn zoektocht ontmoet hij experts en lezers van allerlei pluimage en hij vindt een boekensteun in een belezen batterij van auteurs en acteurs.

In de eerste aflevering stort Stijn zich meteen op een literaire klassieker van formaat. De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha wordt beschouwd als het meest invloedrijke boek uit de literatuurgeschiedenis. Acteurs Ben Segers en Jaak van Assche brengen het verhaal van Don Quichot tot leven. Verder praat Stijn met de enige boekengeurexpert ter wereld.
In de eerste episode van de rubriek 'Mieke en Maaike's Readshow' verleidt het stomende duo Mieke Dobbels & Maaike Cafmeyer de kijker met een opmerkelijke erotische passage uit de wereldliteratuur. 'De collega's' brengt dan weer de leefwereld samen van twee auteurs. Veelschrijver Mark Eyskens bijt de spits af: hij ontmoet en voert een opmerkelijk gesprek met gewezen ghostwriter Tim van Steendam, de man die in de huid van Natalia, Jean-Marie Pfaff en Tom Boonen kroop. En voor het dessert zorgt Jeroen Meus: hij serveert voor een keer zijn favoriete boek.
www.canvas.be/programmas/man-over-boek | www.facebook.com/manoverboek
bron tekst: persdossier

0 reacties:

Een reactie posten