Bib Tipt: Kleine revoluties in eigen streek


Er roert entwat.

Hoopvolle initiatieven die de mens en het milieu centraal stellen ipv het groot kapitaal en de wetten van de economie te dienen, zien vandaag het licht. Antropoloog Rik Pinxten (UGent) ziet in 'Kleine revoluties' alvast geen reden tot lijdzaamheid bij de crisissen die ons worden gedicteerd. Onderaan is er veel plaats voor zoektochten en tegenmacht, voor zelfredzame acties en alternatieve levensvormen! Waar politiek en grootmachten er niet in slagen het tij te keren, kunnen verantwoorde burgers wel zorgen voor verandering en een toekomst creëren. Ook in de regio Kortrijk laten veel nieuwe burgerinitiatieven een andere klok luiden en ondernemen, van onderuit, actie. Zo ontstaan nieuwe vormen van samenleven, milieu(zorg), stadslandbouw en coöperatieve praktijken in cultuur, zorg en economie.

Op woensdagavond 4 december krijgen die initiatieven een forum. Eerst licht Rik Pinxten zijn visie toe. Daarna gaat hij in gesprek met enkele initiatiefnemers uit de regio (Transitiestad Kortrijk, de Dingen, De Heerlijkheid van Heule, de Stuyverij) en met het publiek.

Kleine revoluties in eigen streek | woensdag 4 december 2013 om 19.30 u. | Budafabriek, Dam 2, 8500 Kortrijk | 5 EUR (incl. drankje) | inschrijven via www.vormingplusmzw.be of 056-260 600 (beperkt aantal plaatsen!) | Een organisatie van BIK vzw, Kunstencentrum Buda, Budafabriek, Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, vzw Oranjehuis, Welzijnsconsortium Zuid-West-Vlaanderen.

0 reacties:

Een reactie posten