Poëzieweek 2014 in Kortrijk: Programma op Gedichtendag!

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de war van de slager een vers gedicht.

Vandaag is gedichtendag, dé start van een heuse poëzieweek in Kortrijk. Die loopt officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt zelfs verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staan deze activiteiten op het programma:

Proclamatie 'Grenzeloos'

Het Willemsfonds Kortrijk organiseerde eind vorig jaar een poëziewedstrijd met als thema Grenzeloos. Deze wedstrijd stond open voor leerlingen uit het vierde leerjaar secundair onderwijs. Op 10 december 2013 werden alle gedichten ontvangen en vandaag gaat de officiële proclamatie door.

Boekhandel Theoria, Onze-LieveVrouwstraat 22, 8500 Kortrijk | 19 u. | gratis

deWoorden
Een nacht lang verwelkomen deDingen en Misfit je op een avondje woorden.. Een intiem concert van een band (wie de band is, wordt nog even geheimgehouden), een gezellig warm kader, korte intermezzo's, een open podium en veel meer... Wie dat wil, kan 's avonds ook aanschuiven voor een veggiestoofpot (wel vooraf inschrijven!).
Daarnaast is er nog een doorlopende expo van diverse woordkunstenaars.

deDingen, Budastraat 12, 8500 Kortrijk | 18 u. - 2 u. | vooraf inschrijven voor de veggiestoofpot via brecht@dedingen.be of telefonisch via 0477 79 35 09

De Herman de Coninckfabriek

Het leven en de uitgebreide werken van Herman de Coninck in 40 kamers, hokjes en kotjes door 90 leerlingen uit het zesde middelbaar met muziek, plastische kunsten, theater, dans en film in 1 dag gemaakt.

Alle laatstejaarsleerlingen van Atheneum Kortrijk nemen deel aan deze voorstelling. Ter voorbereiding krijgen ze eerst een aantal workshops van o.a. Pol Coussement (Polydans) en Nicolas van Elslander (de Figuranten).

i.s.m. vzw Wit.h

Sint-Amandslaan 26, 8500 Kortrijk | 20 u. | € 1 | tip: vergeet jullie jassen niet, de verwarming doet het niet goed


www.kortrijk.be/poezieweek | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten