Bib tipt: verteltheater 'Keek eens door het vensterraam'

Van vrijdag 28 februari t.e.m. vrijdag 7 maart gaat opnieuw het Spinrag kindermuzefestival door in Kortrijk. Unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, tentoonstellingen, originele films, pittige acts, verrassende installaties, … . Met de lente in zicht weeft Spinrag weer een week lang een heerlijk kunstenweb in Kortrijk voor alle kinderen.

In het kader van het Spinrag Kindermuzefestival gaat op 1 maart, om 16u15 en 19u, de première van de theatervoorstelling "Keek eens door het vensterraam" door in de arena (benedenverdieping) van de Kortrijkse bib.

Boem…tegen een boom. Snel gereden. Te plots een bocht. Waldo is de enige met geluk. Met enkel schrammen op zijn armen. Een litteken voor het leven. In zijn hoofd één vraag: "Was er geen plaats voor de boom voorbij de bocht?" Geen huis in de omtrek. Het bos is niet ver. Over stronken, onder takken, dwars door beken gaat Waldo op de vlucht voor de klap, weg van de boom.

"Keek eens door het vensterraam" vertelt het verhaal van een jongen die een klap te verwerken heeft. Over vluchten in fantasie als noodzaak. En over de noodzaak van fantasie.

Filip Vandemeulebroecke maakte met De Zeepcompagnie bejubelde voorstellingen voor kinderen. Sinds kort zoekt hij opnieuw zijn weg in het jeugdtheater. Samen met Dieter Van obberghen kiest hij voor kleinschalig verteltheater met livemuziek. Ideaal voor in een klein, gezellig hoekje. Na "Alles op zijn tijd" is "Keek eens door het vensterraam" hun tweede productie.

Tekst en spel: Filip Vandemeulebroecke, muziek: Dieter Van obberghen, regie: Ariadne De Meulenaere, kostuums: Evelyne Meersschaut, met de steun van Schouwburg Kortrijk.

"Keek eens door het vensterrraam" - vanaf 8 jaar - 01.03.14 -  16u15 en 19u - 50 minuten - €7 - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - info & tickets: UiT in Kortrijk, Schouwburgplein 14, tel. 056 23 98 55, www.spinrag.be

Meer info: www.sprinrag.be of 056 23 98 55

0 reacties:

Een reactie posten