Indiegames in je bib - maart: 'Guacamelee' en 'Jack Lumber'

In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de "Gameroom". Hier kun je niet alleen gratis zowat 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen. Je kunt er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor maart zijn dit de knotsgekke actiegames "Guacamelee" en "Jack Lumber".

Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Guacamelee!

Guacamelee! is een actie en platform game dat in 2013 door de Canadese game studio Drinkbox Studios werd ontwikkeld voor PC (Windows/Linux), Mac OSX, Playstation 3 en Playstation Vita. De game is geïnspireerd op traditionele Mexicaanse cultuur en folklore en dat merk je door de kleurrijke grafische stijl en de vreemde personnages.

In Guacamelee! speel je met Juan Aguacate, een Mexicaanse agave boer en ongeluksvogel, die beslist om een ‘luchador’ (Mexicaanse worstelaar) te worden en de wereld te redden wanneer de dochter van ‘El Presidente’ wordt gekidnapt door Carlos Calaca, een boosaardig skelet. Het verhaal speelt zich in en rond een klein Mexicaans dorpje af waar je als speler wisselt tussen verschillende dimensie de ‘levende’ en de ‘dode’ wereld.Jack Lumber

Maak kennis met Jack Lumber, een houthakker met superkrachten. Een boom stuurde zijn grootmoederje naar de eeuwige jachtvelden en nu wil Jack wraak nemen. Hij haat bomen, houdt van dieren, haat bomen. Zeiden we dat twee keer? Wel, Jack haat écht bomen.

Toon hen wie de baas is Jack! Met zijn machtige bijl vliegen boomstammen, siroopflessen, explosieven en bosbewoners door de lucht. Niets of niemand ontsnapt hem. Dankzij het magische ‘Lumbertime’ vertraag je even de tijd en teken je het pad uit dat zijn bijl zal volgen. Help Jack zoeken naar de schuldige boom die zijn grootmoedertje om zeep hielp!

Jack Lumber werd in 2012 door de Amerikaanse indie ontwikkelaar Owlchemy Labs (‘Aaaaaculus!’, ‘Shoot Many Robots!’) gemaakt en is inmiddels beschikbaar voor tablets (iOS en Android) en PC/MAC (Windows, OSX, Linux).0 reacties:

Een reactie posten