Vandaag: Het Penhuis met Charles Ducal

Het Penhuis ontvangt vandaag Charles Ducal met als gastvrouw van dienst Anneleen De Coux.

Charles Ducal (°1952) maakte een opmerkelijk debuut met zijn poëziebundel Het huwelijk in 1987. Datzelfde jaar verscheen een aantal van zijn gedichten in de geruchtmakende bloemlezing Twist met ons, met poëzie van Dirk Van Bastelaere, Erik Spinoy en Bernard Dewulf.
Voor zijn bundel In inkt gewassen, een intieme en tegelijk politieke dichterlijke zelfbevraging, kreeg Ducal de eerste Herman de Coninckprijs. In 2010 schreef Ducal het Gedichtendagessay Alle poëzie dateert van vandaag, een pleidooi om het lezen van poëzie, via het onderwijs, te bevorderen.
In 2012 werd Charles Ducal zestig jaar. Toen verscheen de verzamelbundel Alsof ik er haast ben. Hij kreeg talrijke literaire onderscheidingen.

Gastvrouw Anneleen De Coux (°1978) studeerde Germaanse Talen aan de Vrije Universiteit Brussel en promoveerde er op een studie over de metapoëzie van Jacques Hamelink. Zij is redactielid van Poëziekrant, vast medewerkster van Deus ex Machina en schrijft verder geregeld over hedendaagse Nederlandstalige poëzie voor o. a . De leeswolf en Ons Erfdeel.

Het Penhuis: Charles Ducal | 16.03.2014 van 10.30 u. tot 12.15 u. | Oranjerie van het broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk | 7 euro (drankje inbegrepen) | reserveren via 'Uit in Kortrijk' is aan te raden, 056 23 98 55

http://hetpenhuis.blogspot.com| www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis
cc merlijn Doomernik

0 reacties:

Een reactie posten