Indiegames in je bib - april: 'Runner 2' en 'Jamestown'


In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de "Gameroom". Hier kun je niet alleen gratis zowat 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen. Je kunt er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor april zijn dit "Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien" en "Jamestown: Legend of the Lost Colony".

Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Runner2: Future Legend of Rhythm Alien


Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien is de opvolger van het populaire Bit.Trip Runner en het vijfde deel in de Bit.Trip reeks. Je speelt opnieuw als Commander Video en loopt doorheen vijf 3D werelden met elk veertien levels vol met obstakels, bonussen en spannende eindbazen. Om veilig doorheen de levels te geraken moet je tijdig springen, glijden en schoppen. In dit nieuwe deel heb je ook nieuwe moves zoals je vasthouden aan rails, kort zweven, dansen en projectielen afweren met je schild.

De indiegame werd door Gaijin Games ontwikkeld en werd in 2013 uitgebracht op PC (Windows en Linux), Mac (OSX), Playstation 3, Playstation Vita, Xbox 360, Wii U en tablet (iOS).


Jamestown: Legend of the Lost Colony
Jamestown: Legend of the Lost Colony is een retro 2D schietspel dat zich afspeelt op de planeet Mars in een alternatieve, Steampunk, 17de eeuw. De rode planeet is een Britse kolonie en wordt betwist door de Spanjaarden en de Marsbewoners zelf.

In Jamestown kun je kiezen uit vier types ruimteschepen met telkens een standaard en een speciaal wapen. Je schip is ook uitgerust met een “Vaunt” modus. Wanneer je genoeg goud hebt verzameld door het neerschieten van vijanden kun je deze activeren om je vuurkracht te verhogen en krijg je ook een tijdelijk schild.

De game werd in 2011 op PC (Windows, Linux) en Mac (OSX) gepubliceerd door de kleine, Amerikaanse indiestudio Final Form Games (Timothy Ambrogi, Michael Ambrogi en Halsted Larsson). De ontwikkelaars haalden hun inspiratie uit de vele 16-bit schietspellen uit het verleden, historische figuren uit de 17de eeuw en bekende animatiefilms van Hayao Miyazaki zoals Nausicaä of the Valley of the Wind en Laputa: Castle in the Sky.

0 reacties:

Een reactie posten