Bib Tipt: Mondiaal Café met Bogdan Vandenberghe en Jan Goossens

Bogdan Vandenberghe is directeur van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Hij kent de Noord-Zuidsector en -thema's als zijn broekzak. Jan Goossens ziet als artistiek leider van de KVS cultuur vooral als een maatschappelijk project.
Beide sloegen ze de voorbije jaren de handen in elkaar om te werken aan een gezamenlijk programma rond cultuur en ontwikkeling. Wat houdt deze samenwerking in en wat willen ze hiermee bereiken? Is cultuur overbodige luxe in een context waar mensen nauwelijks in hun elementaire behoeftes kunnen voorzien? Is cultuur een instrument voor ontwikkelingssamenwerking of is het zelfs een fundament waarop je al de rest bouwt? Op deze en andere vragen probeert Stijn Vercruysse (VRT-journalist) antwoord te krijgen tijdens een gesprek met beide heren.

Wat kan je nog verwachten? Een lekker fairtradedrankje, een frisse pint tussendoor, Joost Fonteyne die komt vertellen over het project Music Fund tijdens het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, stemmige Afro-Caraïbische muziek en een gezellig napraten met de aanwezigen en centrale gasten.

Op café met Bogdan Vandenberghe en Jan Goossens | 05.05.2014 om 20 u. | Café Congo, Veldstraat 158, 8500 Kortrijk | gratis

0 reacties:

Een reactie posten