Gouden Strop en Schaduwprijs 2014 voor Donald Nolet

Tijdens de Avond van het Spannende Boek werd gisteren in Amsterdam de Gouden Strop 2014 uitgereikt. De Nederlandse auteur Donald Nolet werd door de jury verkozen als winnaar met zijn debuutroman Versleuteld.
De andere genomineerden voor de Gouden Strop 2014 waren:
De Gouden Strop wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandstalige thriller van het voorbije jaar. Het is een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en werd vernoemd naar het boek De Gouden Strop van Joop van den Broek. De winnaar krijgt € 1000 en een kunstwerk van Marianne van den Heuvel.


Samen met de bekendmaking van de Gouden Strop-winnaar wordt ook telkens de Schaduwprijs uitgereikt. En de jury koos opnieuw voor debuutschrijver Donald Nolet die  deze prijs op zijn naam schrijven.
Op de shortlist voor de Schaduwprijs 2014 stonden ook deze auteurs:
De Schaduwprijs, prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, werd voor het eerst uitgereikt in 1997 om beginnende auteurs in het misdaadgenre te stimuleren. Elke winnaar krijgt een geldsom van € 1000 en een kunstwerk van Daan Jippes.

www.maandvanhetspannendeboek.nl

0 reacties:

Een reactie posten