Lezing: Lode Delputte over 'De Braziliaanse bloei'


In het kader van May Fair Trade gaat er op woensdag mei een lezing door van Lode Delputte over 'De Braziliaanse bloei'.

De Brazilianen moeten er zelf nog aan wennen: een kwarteeuw geleden ontworstelde hun land zich aan een militaire dictatuur en kreunde het onder inflatie en schulden. Vandaag klopt het hart van de Braziliaanse democratie als nooit tevoren. Met de organisatie van het WK voetbal dit jaar en de Olympische Spelen in 2016 staat Brazilië, een agro- en energiegigant, klaar om de globale bühne te bestormen. De grootste winnaars zijn de arme Brazilianen, die onder president Lula da Silva bij miljoenen in de vaart der natie werden opgestoten. Het land van carnaval, voetbal en God gelooft op aanstekelijke wijze in zichzelf en in de nieuwe dag.

Toch was er in 2013, bij de organisatie van de Confederations Cup, groot ongenoegen over manier waarop het land zijn financiën beheert. Onder meer de grote sommen publiek geld die worden besteed aan de organisatie van het WK voetbal vallen in slechte aarde.

Buitenlandjournalist Lode Delputte (°1968) volgt voor De Morgen al jaren de ontwikkelingen in Latijns-Amerika. Voor zijn boek Braziliaanse bloei trok hij doorheen het grootste land van het continent. In zijn gedreven verhalen schetst Delputte de grote veranderingen die van Brazilië zo'n fascinerend land maken. Op woensdag 14 mei 20, iets minder dan een maand vóór de start van het wereldkampioenschap, komt de auteur een stand van zaken opmaken van een land in volle ontwikkeling.
Lode Delputte over 'De Braziliaanse bloei' | woensdag 14.05.2014, 20-22 u. | Oxfam Bookshop | gratis | inschrijven via Vormingplus | i.s.m. Oxfam Wereldwinkel en Oxfam Bookshop Kortrijk
bron tekst

0 reacties:

Een reactie posten