Gouden Lijsten 2014


Afgelopen weekend werden De Gouden Lijsten 2014 uitgereikt in Amsterdam. In de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalige Boeken werd de Gouden Lijst 2014 gewonnen door Tijgereiland van Daan Remmerts de Vries. Zeven Minuten na Middernacht van Patrick Ness viel in de prijzen in de categorie Vertaalde Boeken. Beide auteurs winnen een bedrag van 1500 EUR.

Dit jaar koos de jury voor boeken die opvielen door een vernieuwende en vooral verrassende aanpak van een bekend thema, door een poëtische stijl, verfijnde vormgeving en/of uitgediepte personages in een geloofwaardige setting.

Tijgereiland is een pakkende, intrigerende jeugdroman over de ontreddering van een puber na de scheiding van zijn ouders.

Zeven Minuten na Middernacht is een diep ontroerend verhaal over vasthouden en loslaten.
(Uit het juryrapport)
Dit waren de overige genomineerden:

Het meisje en de soldaat - Aline Sax
Kieuw - Saskia Maaskant
Het mes dat niet wijkt - Patrick Ness

De Gouden Lijst is een prijs voor de best geschreven jeugdboeken in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. De prijs werd in 2011 in het leven geroepen om het en wordt jaarlijks uitgereikt aan maximaal twee boeken. Het opzet is om op een zo groot mogelijke schaal en zo breed mogelijk gespreid de aandacht te vestigen op het betere jeugdboek.

www.degoudenlijst.nl

0 reacties:

Een reactie posten