Bib tipt: Melanie De Biasio op donderdag 15 januari 2015 in KortrijkMorgen, op donderdag 15 januari 2015, ontvangen Schouwburg Kortrijk en De Kreun de Belgische zangeres Melanie De Biasio. Wie daar nog bij wil zijn, moet zich stilaan haasten. Het optreden is immers bijna uitverkocht.

De Jazz-zangeres ontvangt op vandaag lof uit verschillende hoeken van de wereld om haar muziek. Laatst werd ze zelfs door de Europese commissie en het showcasefestival Eurosonic Noorderslag bekroond met een European Border Breakers Award (EBBA). Deze prijzen geeft men aan de beste nieuwe pop, rock en dance acts die het over de grenzen heen erg goed doen in de muzieklijsten. Met haar overwinning treedt De Biasio in de voetsporen van tal van (Europese) grootheden waaronder Adele, Stromae, Milow, Gabriel Rios, Mumford & Sons, Damien Rice en Lykke Li.

Melanie De Biasio brak in België eindelijk door met haar tweede album No Deal, die door verschillende magazines, kranten en radiozenders werd geroemd. De Morgen nam zelfs het woord ‘wereldplaat’ in de mond.

Volgende albums vind je in onze bibcollectie:
A Stomach is burning (2007, Sowarex)
No Deal (2013, Pias)

info en tickets via Schouwburg Kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten