Poëzieweek 2015: ontdek alle Kortrijkse activiteiten!


Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

‘Met zingen is de liefde begonnen…’, dat is het thema van de Poëzieweek 2015. Net als vorig jaar is de gedichtendag op donderdag 29 januari 2015 de start van een heuse poëzieweek. Deze loopt officieel tot en met woensdag 4 februari 2015 maar is in Kortrijk ook een opstap naar de valentijnsactie Kortrijk Cupido. De Kortrijkse poëzieweek dijt op die manier toch verder uit in februari.

In 2015 leren we ook de eerste ‘Letterzetter’ van de stad kennen en laten we die gedurende twee jaar samenwerken met jonge, gretige woordkunstenaars.

activiteiten in Kortrijk

Verschillende Kortrijkse partners werkten een weekprogramma uit dat bol staat van interessante voordrachten, leuke workshops en fijne literaire ontmoetingen. In de brochure 'Poezieweek 2015 in Kortrijk' zetten we alle activiteiten op een rijtje en stellen we jou het programma van alle samenwerkende partners voor. De brochure kan je hieronder bekijken of hier downloaden (.pdf).www.kortrijk.be/poezieweek2015

0 reacties:

Een reactie posten