Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Scrappy TapesJochen Degryse (29 j. Kortrijk - Gitaar, Zang) en Matthias Van Snick (31 j. Gent - Drum, Zang) vormen samen Scrappy Tapes. Met winst in de muziekwedstrijden Verse Vis en Jonge Wolven en met een finaleplaats in De Beloften en Het Groot Geweld in de AB ging de bal definitief aan het rollen.

Inspiratie voor hun vintage swamp-garage-roots-blues sound halen ze uit de blues van de jaren ’30 en de rockabilly van de jaren ’50 en ’60. Vorig jaar namen ze met producer Jasper Maekelberg (Mintzkov, Horses, Douglas Firs) hun debuutplaat ‘Pickin’ Marmeldade' op studio in Nederland. Het album telt 10 songs: van hard naar zacht en terug maar telkens vanuit de buik gebracht, rijk aan emotie, volume en rauwheid.Wat is de Kortrijkse Reeks?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een 'Kortrijkse Reeks', een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze speciale collectie wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de centrale bibliotheek.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten