BIB TIPT | Fototentoonstelling Rhizome


Beeldend kunstenaar Tom Dekyvere (Them Sculptures) toverde drie maanden lang de Collegebrug in Kortrijk om tot een indrukwekkend spektakel van licht en draad. Omdat dit niet onmiddellijk het gemakkelijkste onderwerp om te fotograferen was, daagden we de Kortrijkzanen met fotografisch talent uit om Rhizome creatief vast te leggen.

Iedere fotograaf mocht via de beeldbank vijf foto’s insturen voor de wedstrijd. De inzet: een plaatsje in de fototentoonstelling die in de maand oktober doorgaat in de Kortrijkse bibliotheek.
 In september oordeelde een driekoppige jury over een 100 tal ingezonden beelden. De winnende beelden werden gekozen op basis van compositie, creativiteit en technische correctheid. Het resultaat was een selectie van acht foto’s waar we trots op mogen zijn: Herwig Six, Indy Denys, Jan Vanhulle, Lily Chen, Rik Lambert, Robin Houtekier en Siegfried Desmet

Tijdens de opening van Rhizome Sculptures in november worden de foto’s als bedanking overhandigd aan de winnaars door schepen van cultuur An Vandersteene en Kunstenaar Tom Dekyvere.

Meer info over de opening van Rhizome Sculptures volgt binnenkort.

gratis | t.e.m. 31 oktober | november 2015 | centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk | info via texture@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten