THEMASTANDEN | november 2015


beestjes en baasjes

Op 14 en 15 november kan je in Kortrijk Xpo opnieuw viervoeters in alle maten en soorten spotten, want de Eurodogshow strijkt opnieuw neer in de stad. Een goede aanleiding voor de bib om de unieke vriendschap tussen mens en dier in de kijker te zetten met beestige verzameling boeken en films.

forum | t.e.m. 15 november

Week van de Smaak

Van 12 tot 22 november is het feest voor foodies en culinaire lekkerbekken, want dan is er naar jaarlijkse gewoonte de Week van de Smaak. Ook wij verwennen smaakpapillen en verzamelen het beste uit onze uitgebreide collectie kookboeken op deze themastand. Kom proeven van ons aanbod!

forum | vanaf 16 november

Hij komt, hij komt!

Hij komt, hij komt! Ook de Sinterklaasboeken zijn terug van weggeweest op de jeugdafdeling. Op deze themastand vind je ons volledige aanbod jeugdboeken rond Sinterklaas. Wees er snel bij, want op is op! (maximum twee boeken per lener)

benedenverdieping | t.e.m. 31 november

oorlogsvlucht

Nooit eerder waren er méér vluchtelingen dan vandaag. Mensen die op de vlucht zijn voor vervolging, oorlog en armoede die elders een beter leven willen opbouwen. Dagelijks bereiken ons schrijnende berichten over gezonken boten in de Middellandse Zee, uitgewezen asielzoekers en muren aan de rand van Europa die de vluchtelingen moeten tegenhouden. En telkens opnieuw woedt de discussie of en in welke mate het Fort Europa moet worden verdedigd.

In november en december 2015 focussen we ons samen met Vormingplus, stad Kortrijk en enkele partnerorganisatie op deze problematiek. Beschouwende avonden worden afgewisseld met film, debat en dialoog maar ook bezoeken en ontmoetingen.

forum | t.e.m. 29 november

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten