THEMALIJST | Serge Gainsbourg

Serge Gainsbourg Interview 1973 door alxka

Serge Gainsbourg is een van de meest tot de verbeelding sprekende namen uit de Franse populaire cultuur van de vorige eeuw. In 1928 zag Lucien Ginsburg het levenslicht als zoon van joods-Russische vluchtelingen in Parijs. Na de harde oorlogsjaren en zijn legerdienst nam Ginsburg de artiestennaam Serge Gainsbourg aan om het te maken als kunstschilder. Hij wilde in de voetsporen treden van zijn idool Francis Bacon en leermeester Fernand Léger. Toen duidelijk werd dat het met zijn schilderscarrière niets zou worden, stortte Gainsbourg zich op de muziek. In de jaren 60 werd hij een van de meest productieve songleveranciers.

Meer ontdekken over het boeiende leven en muziek van Gainsbourg? Bekijk hieronder onze themalijst op Scribd of download die hier (.pdf).


Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten