APP IN DE KIJKER | Sky Map (Android, iOS, gratis)Sky Map biedt je een fascinerende manier om de wondere nachthemel te exploreren. Deze praktische en eenvoudige app laat je toe om met je smartphone of tablet de exacte locatie van sterren(stelsels), planeten en andere ruimteobjecten te bepalen en ook te zien op je scherm.

Terwijl je je scherm omhoog houdt en beweegt, beweegt ook de kaart met je mee en toont die naar welk deel van het heelal je aan het kijken bent. De app maakt hierbij handig gebruik van de ingebouwde GPS en het interne kompas van je toestel. Verder wordt ook rekening gehouden met het tijdstip van de dag.

Sky Map beschikt ook over een manuele modus die je toelaat om de kaart van het heelal te exploreren met je vinger. In manuele modus kan je ook je exacte locatie (gemeente, straat) ingeven, deze functie vereist wel een wifi of mobiele internetverbinding.

De app heeft een duidelijke bediening waarbij je verschillende lagen op de kaart, zoals sterren, constellaties en planeten, kan tonen, verbergen of op inzoomen. Spectaculair is de bijzondere zoekfunctie die je toelaat om 's nachts objecten te zoeken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de planeet Jupiter dan verschijnt een pijl op het scherm die je begeleidt tot je de planeet gevonden hebt in de lucht.

De ideale astronomietool voor jong en oud!

Sky Map | Google Play (Android) of App Store (iOS)

0 reacties:

Een reactie posten