IN DE KIJKER | uitbreiding Kortrijkse 'ViNiel'collectieDe bibliotheek van Niel besloot enkele maanden geleden om hun vinylcollectie van de hand te doen. Onze bescheiden reputatie op vlak van bewaren en digitaliseren van vinyl maakte dat de collega's van Niel contact met onze bib opnamen om hun collectie, of althans het deel dat wij nog niet hadden, aan ons te schenken. Zowel wij als de Vlaamse vinylliefhebbers zijn bibliotheek Niel daarvoor erg dankbaar!
Zo kwamen we deze week in het bezit van een 400-tal vinylelpees van heel uiteenlopende genres James Last staat broederlijk op de plank naast Willy Sommers en Egyptische volksmuziek naast Amerikaanse heavy metal.

Onze bib startte in 1968 met haar eigen vinylcollectie. In 2003 digitaliseerde Radio 2 Kortrijk hun volledige audiotheek en kregen we de kans om die mooie vinylcollectie over te nemen. Zo kregen we er in één klap ruim 15.000 vinylelpees en 20.000 vinylsingles erbij. Intussen hebben we een uitgebreide collectie van ongeveer 27.000 elpees en 27.000 singles. Om begrijpelijke redenen worden die niet meer uitgeleend maar... alles wat nooit eerder op cd verscheen, wordt door ons – op eenvoudige aanvraag – gedigitaliseerd.

meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek/vinyldigitaal

0 reacties:

Een reactie posten