THEMASTANDEN | maart 2016


JEUGDBOEKENWEEK 2016

Momenteel vindt de jaarlijkse Jeugdboekenweek plaats met dit jaar als thema 'Weg van de stad'.
Een overzicht van alle activiteiten vind je ook via www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenweek.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | t.e.m. 20 maart 2016

SERGE GAINSBOURG

Serge Gainsbourg is een van de meest tot de verbeelding sprekende namen uit de Franse populaire cultuur van de vorige eeuw. In 1928 zag Lucien Ginsburg het levenslicht als zoon van joods-Russische vluchtelingen in Parijs. Na de harde oorlogsjaren en zijn legerdienst nam Ginsburg de artiestennaam Serge Gainsbourg aan om het te maken als kunstschilder. Hij wilde in de voetsporen treden van zijn idool Francis Bacon en leermeester Fernand Léger. Toen duidelijk werd dat het met zijn schilderscarrière niets zou worden, stortte Gainsbourg zich op de muziek. In de jaren 60 werd hij een van de meest productieve songleveranciers.

Ontdek meer over zijn boeiende leven en muziek op deze themastand. En bekijk zeker ook de bijhorende themalijst op Scribd of download die hier.

centrale bibliotheek, forum | t.e.m. 13 maart 2016

LADIES @DEBIB

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart) staat 'de vrouw' centraal op deze themastand. Je vindt er chicklits, lifestyle, romans maar ook interessante lectuur over vrouwen arbeid, vrouwen en gezondheid, de psychologie van de vrouw, feminisme, ...
Boeken door en voor vrouwen dus.

centrale bibliotheek, forum | 7 - 27 maart 2016

RACISME EN DISCRIMINATIE

Literatuur is één van de belangrijkste middelen om anderen - en dan vooral mensen uit onbekende culturen - beter te begrijpen. Het lezen van een roman uit een andere cultuur bevordert dan ook het inlevingsvermogen, omdat het toegang biedt tot het perspectief van de ander. Je kan niet werkelijk het hart veranderen zonder een verhaal te vertellen.
Wil je meer leren en lezen rond dit thema? Bekijk dan zeker eens deze themastand en de bijhorende themalijst.

centrale bibliotheek, forum| t.e.m. 3 april 2016

PASEN

Tenslotte laten we ook al de paasklokken luiden. Binnenkort voorzien we 'ei'volle themastand vol paasboeken en –muziek. Kom snel je keuze maken!
(let wel, maximum 2 paasboeken per lener)

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 14 maart - 3 april 2016


www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten