THEMASTANDEN | september 2016


OPENINGSWEEKEND SCHOUWBURG

Op 17 en 18 september geeft de Kortrijkse Schouwburg de aftrap van een nieuw cultureel seizoen met een literair geïnspireerd openingsweekend. Onder de leuze ‘We could be heroes!’ neemt curator Saskia de Coster ons mee in de wereld van haar (literaire) helden. Met klinkende namen als Joost Vandecasteele, Lize Spit en Ish Ait Hamou op de affiche belooft het alvast een topweekend te worden. Op onze themastand vind je alle info over het openingsweekend en een selectie romans van de gasten van Saskia. Onze collega’s van de Schouwburg geven je graag een extra woordje uitleg.

centrale bibliotheek, forum | 31 augustus - 18 september 2016

WEEK VAN DE GELETTERDHEID

Voor 1 op 8 werknemers vormen lezen, schrijven, tellen en werken met de computer nog steeds een struikelblok. De Week van de Geletterdheid wil dit probleem extra onder de aandacht brengen. Ook de bibliotheek doet mee! Op onze themastand tonen we onze brede collectie materialen voor volwassenen voor wie (Nederlands) lezen en schrijven nog niet zo vlot lukt. Je vindt deze stand van 29 augustus tot 11 september in het forum. Extra info vind je op http://www.weekvandegeletterdheid.be/.

centrale bibliotheek, forum | 29 augustus - 11 september 2016

DEMENTIE

Op 24 september organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen de Werelddag Dementie. Een goede aanleiding voor Sophia, het regionaal expertisecentrum dementie, en de Kortrijkse bib om de handen in elkaar te slaan. Samen verzorgen we deze infostand waarin de voornaamste informatieve boeken en verhalen rond dit gevoelige thema gebundeld worden. Medewerkers van Sophia geven je er bovendien graag een woordje uitleg.

centrale bibliotheek, forum | 19 september - 2 oktober 2016

JAPAN

Terug aan het werk of opnieuw achter de schoolbanken? De bib breit voor jou nog een staartje aan de zomervakantie en neemt je mee naar verre oorden. Deze themastand verwent je met de beste literatuur, films en muziek die dit boeiende land te bieden heeft.

centrale bibliotheek, forum | 12 september - 2 oktober 2016

STIJLDANSEN

Naar goede gewoonte laat de bib je elke maand proeven van een nieuw muzikaal genre. De collega’s van 'film en muziek' zetten in september hun beste beentje voor met deze themastand. Maak je keuze uit salsa, rumba, tango en nog zoveel meer!

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 29 augustus - 25 september 2016

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten