THEMASTANDEN | oktober 2016


ARMOEDE

Armoede is voor veel mensen een bittere realiteit. Ook dicht bij huis slagen veel gezinnen er niet in om in hun basisbehoeften te voorzien. Zo komen ze in een vicieuze cirkel terecht van een systematisch gebrek aan kansen. Om dit probleem aan te kaarten, is er op 17 oktober 2016 de jaarlijkse Werelddag van Verzet tegen Armoede. Ook wij willen jullie informeren over dit belangrijke thema met een selectie informatieve boeken en verhalen. Bekijk zeker ook eens onze keuzelijst over dit onderwerp.

centrale bibliotheek, forum | 3 - 30 oktober 2016

FABELS EN DIERENVERHALEN

Werelddierendag op 4 oktober is sinds jaar en dag een gevestigde waarde. Voor velen de ideale gelegenheid om hun trouwe viervoeter eens extra te vertroetelen. Wij brengen deze maand hulde aan de vriendschap tussen mens en dier.

centrale bibliotheek, forum | 3 - 16 oktober 2016

OE IST?

"Oe ist?" "Goe." Maar hoe voelen we ons eigenlijk echt? In tijden van altijd maar 'meer' moeten en willen, is geestelijke gezondheid een belangrijker item dan ooit. De provincie West-Vlaanderen lanceerde dit jaar daarom de campagne Oe ist?.
Wil je je informeren over geestelijke gezondheid, of lees je liever een herkenbaar verhaal over mensen die misschien hetzelfde meemaakten als jij? Kom deze maand dan je keuze maken uit onze selectie.

centrale bibliotheek, forum | 17 - 30 oktober 2016

HALLOWEEN

Deze maand is het weer volop griezelen geblazen in de bib. Kleine spookjes vinden ons grie-zellige aanbod boeken en films op onze themastand.

centrale bibliotheek, benedenverdieping| 17 - 30 oktober 2016

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten