Nabeschouwing jeugdboekenfestival



Op zaterdag 30 maart vond het jeugdboekenfestival plaats in de centrale bib. Het werd een bruisende editie boordevol leuke activiteiten. 

In de voormiddag konden kinderen tijdens het jeugdboekenfestival komen luisteren naar de verschillende verhaaltjes met het thema 'vriendschap' in de kleurrijke voorleesarena in de bib. Heel wat nieuwsgierigen kwamen luisteren naar onze voorleesfee Elise Vinck.



In de middag konden tieners de #biblabo workshop volgen om hippe vriendschapsposters te maken met Wilde Raven Boekenboefjes. Ter gelegenheid van deze workshop werd de bib voor een middag omgetoverd tot een heus knutselatelier. De mooiste kunstwerken kwamen tot leven.



 De dag werd feestelijk afgesloten met de familievoorstelling Bo's Bos. Bo is boswachter en krijgt op een dag bezoek van een vreemd boswezen dat leeft onder de grond. Jongeren van alle leeftijden kwamen genieten van dit muzikaal spektakel.



 Tijdens de jeugdboekenmaand konden kinderen een vlaggetje inkleuren in de buurtbibs. Uit al de vlaggetjes zijn negen winnaars geloot, één winnaar per buurtbib. Elke winnaar krijgt een Willy Wonka gouden cheque die verzilverd kan worden voor een boekenbon ter waarde van 30 euro. 

 

0 reacties:

Een reactie posten