Bestemming: bib! - op bibbertrip

Bestemming: bib!

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Dan kan je deze zomer in jouw (buurt)bib een reispas afhalen met 6 leesbestemmingen waarbij telkens een genre hoort. Voor elk gelezen boek krijg je een stempel in je reispaspoort. Heb je zes stempels verzameld? Dan kan je de volle reispas afgeven in de bib om kans te maken op een mooie prijs van Iedereen Leest.

Elke week zetten we een andere bestemming in de kijker met 3 aanraders uit de jeugdstripcollectie en 5 aanraders per leeftijdscategorie. Uiteraard mag je zelf ook kiezen wat je leest voor jouw bestemming!

Er zijn 6 verschillende bestemmingen en genres:
  1. op expeditie
  2. op bibbertrip
  3. op tijdreis
  4. op wereldreis
  5. op beeldsafari
  6. op stap in wonderland 

op bibbertrip

Durf je mee op Bibbertrip deze week? We gaan griezelen en gruwelen!
Je mag er de spookachtigste, spannendste boeken en strips uitkiezen, zoals ‘De Grotteling’ of je kan een heus weetjesboek over vampiers meenemen naar huis. 

Griezelen kan je met veel strips, bijvoorbeeld met de vampierenstrips uit de Kiekeboe-reeks. De eerste van die reeks heet ‘Het Witte Bloed’. Op maat van peuters staan tussen onze voorleesboeken heel wat spannende verhaaltjes, zoals Het Schaduwbos.
Zelf lezen over spoken, vampiers en weerwolven? We hebben een pak aanraders, naast de klassiekers van Roald Dahl en Paul Van Loon die we altijd in het rek hebben staan. 

Griezelig hoeft niet altijd over spookachtige wezens te gaan. In De Vloek is niet alles wat het lijkt, net als in Hotel De Laatste Kans
Mag het echt met alles erop en eraan? In ‘Het Meisje met alle Gaven’ ontdekken de oudste tieners een wereld vol zombies. 

Kan je het boek dat je zoekt niet vinden of wil je een andere tip?
Vraag het gerust aan één van de bibliotheekmedewerkers! 


strips

3 - 5 jaar

0 reacties:

Een reactie posten