Focus op : de dvd-collectie van de bib

Geen tijd om tv te kijken? Of geen zin? Of kiest u gewoon liever zelf een goeie film uit? Dan bent u bij ons in de bib zéker aan het juiste adres.

Op de afdeling Beeld & Geluid vinden liefhebbers van spannende thrillers, romantische komedies, Vlaamse klassiekers, educatieve documentaires, flitsende actiefilms of animatiefilms op kindermaat zeker en vast hun gading.

We streven er naar om de beste en nieuwste 'must have' speelfilms in huis te halen. Maar de bib wil absoluut niet concurreren met bestaande videotheken, het blijft immers onmogelijk om alles wat op de markt komt aan te schaffen. Daarom richt de collectie zich dan ook specifiek op de andere film, de minder commerciële films zeg maar. En ook muziekdvd's nemen steeds meer een belangrijke plaats in. Zo is de bib er door de jaren heen toch in geslaagd om een degelijke collectie op te bouwen en aan te bieden.

De uitleencijfers liegen er niet om, dvd's worden het vaakst uitgeleend op de afdeling Beeld en Geluid. Om een dvd uit te lenen betaalt u 1,25 EUR. Informatieve dvd's mag u 4 weken bijhouden, de speelfilms 1 week.

Hebt u trouwens als filmliefhebber suggesties voor eventuele nieuwe aankopen, aarzel niet en laat het ons weten. Ook via de website kan u een aankoopsuggestie doorsturen.

Anno 2008 bedraagt het volledige dvd-aanbod nu ongeveer 2700 dvd's. De 1475 speelfilms nemen het grootste deel van de collectie in beslag. Met de 675 informatieve dvd's komen ook de scholen en muziekliefhebbers aan bod. En de jongere leners kunnen hun keuze maken uit maar liefst 540 kinder- en jeugdfilms.

Als u bedenkt dat er eind 2003 gestart werd met een basiscollectie van zo'n 100 films, wordt het al gauw duidelijk dat het aanbod de laatste jaren gestaag en aan een flink tempo gegroeid is. Alleen al in 2007 werden er een 1000-tal dvd's aangekocht (55% fictie, 25% non-fictie, 20% kinderfilms).

En dit jaar zullen er nog meer dvd's aangekocht worden, het aankoopbudget werd immers zo goed als verdubbeld!

Voor meer informatie kan u altijd terecht bij alle medewerkers van de afdeling Beeld en Geluid.

0 reacties:

Een reactie posten