E-paper Slap Bracelet

Over het algemeen zijn hypes meestal geen lang leven beschoren, enkele uitzonderingen buiten beschouwing gelaten. Zo was in de jaren '90 de 'klaparmband' helemaal in, ook al weet vandaag de dag niemand meer waarom ze ooit met zo'n ding hebben rondgelopen.

Toch was deze hype wellicht een bron van inspiratie voor de E-paper Slap Bracelet, een ontwerp van het Franse - in China gevestigde - designbureau Chocolate Agency. Ze wonnen hiermee trouwens één van de Red Dot 2007 Best of the Best Awards.

De e-paper bracelet is in feite een soort digitale display, een ultradun en uiterst buigzaam schermpje: e-paper. Dit elektronisch papier lijkt erg op het traditionele papier zoals we dat kennen, maar u kan er informatie elektronisch mee opladen én weergeven.

Door de grote flexibiliteit past het dus netjes rond uw pols (om dienst te doen als een 'normaal' horloge bijvoorbeeld) en het aanpassen van de lengte kan makkelijk door verschillende exemplaren magnetisch aan elkaar te klikken.
Interessanter wordt het wanneer je de armband openklapt. Dan krijg je een volwaardige multimediaspeler, waar u naar hartelust tekst, video's of foto's op kan bekijken én zelf opladen.

Het mooie aan dit hele concept is het gebruik van kinetische energie. Batterijen zijn helemaal niet nodig, het enige dat u hoeft te doen is ... bewegen!

Voorlopig dus nog maar een concept, binnenkort een nieuwe hype?

0 reacties:

Een reactie posten