Lyrikline: luisteren naar poëzie

Poëzie moet niet alleen gelezen worden maar ook beluisterd, dan pas onthullen de gedichten hun ware aard.
En daar zijn de initiatiefnemers van het poëzieplatform Lyrikline.org het helemaal mee eens. Via Lyrikline proberen ze om poëzie - wellicht de oudste literaire vorm die er bestaat - te verenigen met 'het Internet', om zo een spanningsveld te creeëren tussen tekst, klanken en ritme.

© Klaus Peter DenckerLyrikline is dus hét internetplatform bij uitstek waar u naar poëzie kan luisteren in de originele taal of in verschillende vertalingen. Daarnaast vindt u heel wat bibliografische informatie over de dichter en zijn werk, samen met andere interessante nieuwtjes en verwijzingen.

Sinds de lancering in 1999 verzamelde de site al ruim 4900 gedichten van zo'n 490 dichters in 49 verschillende talen! Ook de Nederlandstalige poëzie is goed vertegenwoordigd met 31 Vlaamse en Nederlandse dichters (oa. Luuk Gruwez, Hugo Claus, Miriam van Hee en Peter Holvoet Hanssen).

De gedichten zelf kan u zoeken via een alfabetische auteurslijst of via de lijst van verschillende talen en onderwerpen: Contemporary Poetry (eigentijdse poëzie), The Audible Legacy (auditieve dichtkunst), Poetry for Children (kinderpoëzie) of Visual Poetry (visuele dichtkunst).

Om de gedichten te kunnen beluisteren, hebt u wel de gratis mediaspeler RealPlayer nodig. Deze is hier te downloaden en bestaat zowel voor Windows, Mac OS X als Linux.

Een echte aanrader, en niet alleen voor de poëzieliefhebbers onder ons!

Meer info op www.lyrikline.org

1 opmerking:

  1. yes lyrikline.org is a wonderful platform for
    all forms of poetry. thanks for publishing my poem above which has the titel "K". all the best
    from
    Prof. Dr. Klaus Peter Dencker
    Am Wiesengrund 15
    D-22926 Ahrensburg
    Germany
    Tel/Fax.: +49-4102-61186
    kpdencker@gmx.de
    http://de.wikipedia.org/wiki/Klaus_Peter_Dencker

    BeantwoordenVerwijderen