Iets met boeken?

Jan Leyers en Leon Verdonschot presenteren vanaf zondag het literaire praatprogramma 'Iets met boeken'Vanaf zondag presenteren Jan Leyers en Leon Verdonschot samen het nieuwe Canvas en VPRO praatprogramma 'Iets met boeken'.

Net als heel wat andere Vlamingen en Nederlanders zijn ook zij gepassioneerd door boeken. Daarom nodigen ze elke week ieder een schrijver uit die hen persoonlijke interesseert. Enige voorwaarde: het moet een auteur zijn 'van de overkant'. Jan Leyers nodigt dus een Nederlander uit en Leon Verdonschot vraagt een Vlaamse auteur. Bestsellerauteurs zijn immers buiten hun eigen landsgrenzen dikwijls totaal niet bekend.

Samen praten ze over hun werk, persoonlijkheid en over de boekenwereld in het algemeen. Is er iets dat beide schrijvers bindt en vallen er in de literatuur eigenlijk nog taboes te doorbreken? U merkt het, gespreksonderwerpen genoeg waarbij Jan en Leon met hun literaire gasten de discussie kunnen aangaan.
Daarnaast is er in het programma natuurlijk ook plaats voor actualiteit: baanbrekende recente publicaties, nieuwe auteurs die net dat beetje verschil maken, ophefmakende kritieken, ...

Iets met boeken
, elke zondag om 21u op Canvas en VPRO. Allereerste gasten in het programma zijn Dimitri Verhulst (Godverdomse dagen, helaasheid der dingen) en Naema Tahir (Eenzaam heden, kostbaar bezit).

Hebt u ook iets met boeken?


Meer info, filmpjes en geluidsfragmenten vindt u op http://ietsmetboeken.canvas.be

(bron: canvas)

0 reacties:

Een reactie posten