Bij de officiële opening van de boekenbeurs (30 oktober) werd de Vlaamse Debuutprijs uitgereikt aan Rachida Lamrabet, een Vlaamse juriste en schrijfster van Marokkaanse origine, voor haar boek "Vrouwland" (uitg. Meulenhoff/Manteau).
Volgens de jury: "Zonder woordvoerder te willen zijn van wie of wat dan ook, toont Lamrabet in Vrouwland de twijfels en onzekerheden van een groep jongeren van deze tijd die ondanks alle meestal negatieve media-aandacht veel te weinig zelf aan het woord komen. Voor een literaire prijs is dit op zich niet belangrijk: in dit geval is het cruciaal dat Lamrabet een meer dan adequate literaire vorm heeft gevonden om een belangrijke nieuwe stem te laten horen in het Vlaamse literaire landschap".
Vrouwland is het bitterzoete verhaal van jonge mensen die dromen van een beter leven. Elk op hun eigen manier zetten ze de zoektocht in. Mara is een ambitieuze vrouw die radicale en nietsontziende keuzes maakt om vooruit te komen. Faïza, Marwan en Abdelkader hebben het gevoel buitenstaanders te zijn die maar moeilijk greep krijgen op het leven. Younes onderneemt een wanhopige reis om een brief op zijn bestemming te brengen. De brief brengt deze verschillende levens bij elkaar. Vrouwland gaat over onzekerheid, angst en identiteit. Over de plaats in de samenleving die je toegewezen krijgt door omstandigheden waar je geen vat op hebt. Uiteindelijk zijn er slechts twee opties: verzet of berusting.
(via: Boek.be)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
le clezio deserved it and i do not agree with the view of modern greek writers that leclezio is asecond class writer
BeantwoordenVerwijderentheir american education is more than obvious forgetting that france gave us the most important authors odf all time like
proust,zola ,lanclos or marquis de sant
as it seems modern greek writers who are working as the final critics in greek editions
do not like neither the sensual books
of leclezio nor the sexual of lessing
wwww.arelis.gr
it contains the forbidden in greece erotonomicon that socked greek society with its senualism
and the poems new york olympia and exhibition of orthodromic retrospection