Stripprijzen Festival van Angoulême

Christian 'Blutch' HickerDe Grote Prijs van het 36e stripfestival in Angoulême werd toegekend aan Blutch, pseudoniem voor Christian Hicker (°1967). Hij volgt hierdoor het duo Philippe Dupuy en Charles Berberian op als president en juryvoorzitter van het volgende stripfestival in 2010.

Daarnaast won deze Franse stripauteur- en tekenaar met het autobiografisch getinte Le petit Christian, tome 2 ook een Essentiel d'Angoulême.
De overige Essentiels d'Angoulêmes, prijzen voor beste stripalbums, waren voor Etienne Davodeau (Lulu Femme Nue), Posy Simmonds (Tamara Drewe), Blanchin & Perrissin (Martha Jane Cannary) en Emile Bravo (Spirou et Fantasio).

Mizuki Shigeru (Operation Mort) gaat naar huis met een Essentiel Patrimoine. Joann Sfar (Le Petit Prince) werd bekroond met een Essentiel Jeunesse.

Gally - Mon Gras et MoisDe Essentiel Révélation, prijs voor jong en nieuw talent, gaat naar fransman Bastien Vivès voor z'n stripalbum Le goût du chlôre. Ook genomineerd in deze categorie was de Brusselse Judith Vanistendael met haar album De maagd en de neger.

De publieksprijs, l'Essentiel Fnac SNCF, is voor Gally. Het publiek verkoos overtuigend Mon gras et mois als hun favoriete strip.
Winnaar van de Fauve d'or is de fransman Winshluss, met z'n opmerkelijke strip Pinocchio, geïnspireerd op de klassieke roman van Carlo Colodi.

Meer info via www.bdangouleme.com

0 reacties:

Een reactie posten