Henning Mankell wint D&T Publieksfavoriet 2009

Het Nederlandse tijdschrift Vrij Nederland brengt traditiegetrouw in juni - De Maand van het Spannende Boek - hun Detective en Thrillergids uit. Dit jaar zijn ze trouwens toe aan de 30e editie!

Voor de echte liefhebbers van spannende thrillers, detective- en misdaadromans is dit een uiterst handig naslagwerk waarin ruim 600 recensies van het voorbije jaar te lezen zijn.
De redactie beoordeelt ook telkens honderden boeken en voorziet ze van 'waarderingssterren'. Een roman met vijf sterren wordt door de redactie als zéér zéér goed en nagelbijtend spannend bevonden en heeft tevens een waterdichte plot!

Ter ere van de 30e editie van de Detective en Thrillergids organiseerde Vrij Nederland een verkiezing van de D&T Publieksfavoriet. Alle 105 boeken die de afgelopen jaren de volle vijf sterren toebedeeld kregen, kwamen op een longlist terecht. Daaruit koos het publiek haar favoriete titels uit:
Ruim 1400 thrillerfanaten brachten online hun stem uit en met een grote meerderheid aan stemmen (maar liefst 741 voorkeursstemmen) werd het boek Dwaalsporen van de Zweedse auteur Henning Mankell uitgeroepen tot D&T Publieksfavoriet 2009.

Meer info via www.vn.nl

0 reacties:

Een reactie posten