Vrij-Spraak: Lezing door Dirk De Wachter: Borderline-Times, een psychiatrische verkenning van onze tijd

Psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter (Universitair Psychiatrisch Centrum K.U.Leuven) bekijkt onze Westerse wereld door de diagnostische bril van de 'borderline'-problematiek. Voorbij de oppervlakkige verschijningen van maatschappelijk succes blijken er verrassend weinig verschillen te bestaan tussen zogenaamde patiënten en niet-patiënten.

De Wachter toont de spiegel die de psychiatrie geeft van de wereld waarin we leven. Waarop steunt onze identiteit en welke keerzijde heeft de genotscultuur? Kunnen we in de grijsheid van het dagelijkse leven de wereld nog als zinvol ervaren?
Met concrete illustraties uit onze gewone omgeving schetst De Wachter de spanningen van het actuele leven voorbij de zekerheden.

Lezing door Dirk De Wachter: Borderline-Times, een psychiatrische verkenning van onze tijd - 17 november 2010 van 20u15 tot 22u - 8 EUR (20 EUR voor de volledige lezingenreeks) - Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vrijzinnig Centrum Mozaïek - info en inschrijvingen via 056 26 06 00 of info@vormingplusmzw.be.

0 reacties:

Een reactie posten