Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Rytse. Hoe groot kan liefde zijn - Els Duyck

In dit ontroerende boek schrijft Els Duyck het verhaal op van haar zoontje Rytse Sabbe, die op vijfjarige leeftijd overleed aan de complicaties van een stamceltransplantatie.
Hoe verwerk je als ouder zo'n immens verdriet? Hoe vind je weer zin in het leven? Hoe buig je onmacht en verdriet om tot moed en kracht? Het antwoord is telkens slechts één woord lang: liefde.

Dagboeksgewijs schreef Els haar gevoelens, gedachten, de gebeurtenissen en conversaties met en rond Rytse dagelijks neer in de periode van zijn ziekte. En nadat Rytse gestorven was, schreef ze verder tot een jaar na zijn begrafenis. Het zijn die fragmenten en verhalen die nu gebundeld werden in Rytse. Hoe groot kan liefde zijn.


De royalty's op de verkoop schenkt Els Duyck trouwens integraal aan het Kinderkankerfonds.
Een liefdevol boek dat haarfijn de strijd van een jong gezin tegen een slopende ziekte beschrijft. Tot in de kleinste details wordt de lezer deelachtig aan de diepste gevoelens. Hopen en proberen af te rekenen met wat men niet kan beheersen. Het boek gaat over de moed van een gezin, de pijn en het verdriet bij het geleidelijk wegglijden van een kind, de intense betrokkenheid van de ouders en de andere kinderen.
Een getuigenis van liefde en verbondenheid over de grenzen van het leven.
(Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking Faculteit der Geneeskunde, KU Leuven)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten