Stille studiezaal voor studenten


Enkele Antwerpse studenten maakten recent een stevig statement door een Facebook groep te starten met de veelzeggende titel "West-Vlamingen, ga in je eigen bibliotheek studeren". Doorgaans geeft de bib niet toe aan dergelijke buitensporige regels, dat ligt nu wel anders. Om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende vraag naar een stille ruimte om in te studeren, stelt de Kortrijkse bib haar gloednieuwe "Oranje Zaal" open voor naarstige (!) studenten.


De zaal wordt zo van vanaf maandag 31 mei tot en met maandag 27 juni ingezet als bijkomende studeerruimte. Toch zijn er enkele regels aan verbonden. Allereerst is intense stilte er op zijn plaats, tegelijk dien je ook enige papierresten in de vuilnisbak te gooien. Natuurlijk geldt net als in de andere bibliotheken de wet van de snelste. Dit allemaal onder het motto: "dankzij de bib haal jij je diploma!".

Studeren in de Bib – van ma. tot vr. tussen 10 u. en 18.30 u. en op za. tussen 10 u. en 16 u. (van 31 mei tot en met 27 juni) - Openbare Bibliotheek Kortrijk - Leiestraat 30 - 8500 Kortrijk - Meer info: 056 27 75 00, www.kortrijk.be, bibliotheek@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten