Bib tipt: Bart Caron - "Niet de kers op de taart: over cultuur, centen en kwaliteit"

Niet de kers op de taartKortrijkzaan en Vlaams parlementslid Bart Caron is al jarenlang "achter de schermen Vlaanderens belangrijkste cultuurbeleidsmaker" (Knack). In zijn lezing "Niet de kers op de taart" op zondag 4 maart in Theater Antigone, verdedigt Caron in tijden van recessie de noodzaak van cultuur en van een stevig onderbouwd cultuurbeleid. Kunst en cultuur zijn meer dan het schaamlapje van een economisch doldraaiende maatschappij. Cultuur bespeelt het uniek menselijke. Caron heeft een uitgesproken visie hoe cultuur moet georganiseerd worden. Daarin schuwt hij geen onderwerpen: van elitaire kunst tot de actualiteit van volksverheffing, van het belang van cultuursubsidies tot de moed van cultuurcentra, van onroerend erfgoed tot sociaal-artistiek werk.

Stefaan Kerger (journalist Focus-WTV) interviewt Bart Caron over cultuur en cultuurpolitiek. Daarna gaat Bart Caron in gesprek met enkele betrokkenen uit de Kortrijkse cultuursector ook over stedelijk cultuurbeleid.

Bart Caron stond als cultuurfunctionaris van Kortrijk o.a. aan de wieg van Humorologie, zette Brugge 2002 - Culturele Hoofdstad van Europa op de sporen en hij was kabinetschef voor twee ministers van Cultuur. Hij speelt contrabas bij o.m. Willem Vermandere.

Lezing Bart Caron: "Niet de kers op de taart: over cultuur, centen en kwaliteit" - 04.03.12 - 10u - gratis - Theater Antigone, Overleiestraat 47, Kortrijk - Inschrijven via: www.cultuurcentrumkortrijk.be/inschrijven

0 reacties:

Een reactie posten