Jeugdboekenmaand bij je thuis... Benjamin Leroy

Weetjes

Op 18 maart zou Benjamin Leroy langskomen bij ons in de bibliotheek voor Jeugdboekenmaand. Aangezien we hem niet in het echt kunnen verwelkomen, zetten we hem toch graag even in de kijker!

Benjamin Leroy is een Belgische illustrator uit Neerpelt. Hij is jarig op 10 februari en woont nu in Bevel. Hij tekent graag in lagen, zodat je telkens iets nieuws kan ontdekken. Hij noemt het ook wel ‘theater op papier’. Benjamin werkt het liefst samen met Jaap Robben. Samen maakten ze al de reeks ‘Suzie Ruzie’, over een klein meisje dat wel eens iets stouts durft doen! 

  Schrijf- en tekenactiviteit

  Benjamin Leroy bedacht een heel leuke superheld: Plasman!
  Plasman hoort dan wel bij het selecte groepje superhelden die de stad veilig houden, maar hij voelt zich absoluut geen held. Zijn enige superkracht is dat hij vaak, veel en ver kan plassen. Nooit wordt er een beroep op hem gedaan. Tot op een dag de verschrikkelijke sneeuwman in de stad verschijnt en alle andere superhelden ziek, zwak en misselijk zijn (of van hun ouders eerst hun bord leeg moeten eten). Uiteindelijk raapt Plasman al zijn moed bijeen en gaat hij het monster te lijf. En dan blijkt zijn superkracht lang niet zo nutteloos te zijn als hij dacht!  Kan jij ook je eigen superheld bedenken? Beantwoord deze vragen over jouw superheld:
  • Welke krachten heeft hij/zij?
  • Hoe ziet hij/zij eruit?
  • Waar woont jouw superheld?
  • Wat doet hij/zij als er geen mensen gered moeten worden?
  • Heeft je superheld huisdieren? Welke?
  • Welk kostuum draagt je superheld? Welke kleuren? 
  Maak nu een tekening van jouw superheld! Teken de superheldenkledij, benodigdheden, zijn huisdieren, … Je kan ook allemaal geluidseffecten toevoegen! Hieronder kan je alvast een paar leuke voorbeelden vinden.

  Spelletje

  Leestips voor later


  bronnen

  Toon je jouw kunstige knutsels op Facebook en Instagram met de hashtag #JBMKortrijk? En als je ons tagt, delen we jouw foto's en filmpjes op onze sociale media!
  Zo kunnen we hier ook meegenieten, we zijn alvast reuze benieuwd! Hopelijk tot binnenkort weer in het echt!

  www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenmaand

  0 reacties:

  Een reactie posten