Doe de "Sleeveface"

U bent een adept van moderne technologie en kunt niets aanvangen met oude lp's? Dat dacht u maar. De nieuwe internethype Sleeveface brengt u in enkele seconden op andere gedachten. Eeuwige roem op het internet staat u te wachten.

Het concept is heel simpel. Wat creativiteit, een fototoestel, een oude platenhoes en u bent vertrokken. Begonnen als grap in een café in Engeland is Sleeveface uitgegroeid tot een ware hype. Op Facebook alleen al zijn er meer dan 5000 aanhangers. Door de hoes van een lp op de juiste manier voor uw hoofd te houden, wordt de illusie gecreëerd dat ze tot leven komt. Beleef de tijd van uw leven en waan u voor even Elvis, Jim Morisson, Janis Joplin, ja zelfs Eddy Wally. De beroemdheden die u tot leven kan wekken met een platenhoes zijn onuitputtelijk.

Momenteel zijn er Sleevefacefilmpjes te bekijken op Youtube en op Facebook. Op Flickr vindt u al meer dan 5000 Sleeveface-adepten in een speciaal opgerichte Flickr groep. Surf als de bliksem naar http://www.sleeveface.com/ en lach je te pletter. Of nog beter, maak uw eigen Sleeveface.

(Bron: De Morgen, via: Bibman)

3 opmerkingen:

  1. Vlug dat album van Nana Mouskouri maar van zolder halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sleevefacen blijkt toch niet zo simpel te zijn om in je eentje te doen. Probeer eens zo'n lp goed vast te houden én tegelijkertijd een foto van jezelf te nemen!
    De leukste resultaten verkrijg je wellicht dus als je samenwerkt met een aantal mensen.
    Volgens deze weblog (http://circulating.wordpress.com/2008/01/25/do-you-sleeveface-at-your-library/)
    zou het een toffe bibliotheekactiviteit kunnen zijn voor jong én oud. En dat lijkt me nu eens geen slecht idee!
    Na "Boterhammen in de bib" binnenkort ook "Sleevefacing in de bib"?

    BeantwoordenVerwijderen